Wat is Fysiofit

Naast onze reguliere praktijk, bieden wij ook de mogelijkheid om te sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut. Bewegen is leuk. Door te bewegen wordt de stofwisseling gestimuleerd evenals het evenwichtsorgaan en de circulatie. Doe het samen en het wordt nog gezellig ook!

Wat is het en voor wie

Fysiofit is bedoeld voor alle mensen die graag onder deskundige begeleiding willen trainen met een minimaal risico op blessures. Onder begeleiding van een fysiotherapeut in een groep van maximaal 10 personen zult u merken dat u snel vooruit gaat. Er is tijd voor persoonlijke begeleiding zodat u nooit boven uw kunnen hoeft te werken.

Hoe werken wij

Ieder individu zit anders in elkaar en dat stelt andere eisen aan een trainingsprogramma. De fysiotherapeut doet met u een intake. Hierin worden uw doelen gesteld en wordt er een fietstest gedaan. Daarna wordt een trainingsprogramma opgesteld, waarbij rekening gehouden wordt met eventuele actuele of oude blessures. Afhankelijk van de doelstellingen kan het programma gericht zijn op kracht, conditie, snelheid, coördinatie of een combinatie hiervan.

Binnen onze programma’s wordt gebruik gemaakt van de theorie uit de medische trainingstherapie, de MTT. Deze trainingsvorm is ontwikkeld in Scandinavië. Het past de principes toe uit de trainingsleer binnen de medisch aangewezen preventie, therapie en revalidatie maatregelen. De medische trainingstherapie is geschikt om een teveel aan bewegingen te stabiliseren, dus het doelgericht trainen van spieren en spiergroepen. Door de sturing worden bewegingspatronen verbeterd en neemt de belastbaarheid van het gewricht- en spierstelsel toe.

Daarnaast is het mogelijk om groepsgewijs te trainen waarbij gebruik gemaakt wordt van oefenstof uit de Perfect Pilates en Core Stability.

Vrije training wil zeggen dat u op een afgesproken tijdstip uw trainingsprogramma zelfstandig kunt komen uitvoeren. De ruimte is beschikbaar tijdens openingstijden als er géén Fitgroepen gepland staan.

Wij geven u graag meer informatie over fysiofit, neem hiervoor contact met ons op.